pondělí 19. září 2011

Extrémní žehlení

O tomhle jsem nedávno mluvila na němčině, když jsme si povídali o adrenalinových sportech... Je to článek z mýho předchozího blogu, a vzhledem k tomu, že to tam rušim, pár těch nejmíň stupidních článků si sem přenesu....
Lidé už zjevně nevědí, jak se co nejrychleji zmrzačit, a tak vymýšlejí nové a nové adrenalinové sporty...
Zaujal mě článek o extreme ironingu, což neznamená, jak by se možná mohlo zdát, extrémní pití ironu, ale jde o extrémní žehlení. Lidé (údajně hlavně muži v domácnosti) provádějí tuto jinak nezáživnou domácí práci na horských vrcholech, při seskoku padákem, pod mořskou hladinou nebo přitom visí hlavou dolů... Ale nedovedu si představit, jak někdo skáče padákem a přitom žehlí třeba košili. A taky nevím, kam si tu žehličku připojí, zvlášť třeba pod vodou nebo ve vzduchu, tam asi žádná elektrická síť nevede. Tak to žehlení asi jen předvádějí.
Našla jsem taky článek o jednom rekordu právě v extrémním žehlení:


Australský rekord v podvodním žehlení
Australský potápěčský klub vytvořil nový světový rekord v jednom z extrémních sportů - v podvodním žehlení.
43 členů potápěčského klubu Melbourne´s Bay City Diving Club žehlilo v hloubce deseti stop (cca 3 metry) u pobřeží města Port Phillip Bay. Mluvčí klubu Alan Igoe prozradil, že 25 minut žehlení s použitím studené, neelektrické žehličky vydělalo 250 liber. Peníze klub věnuje na dobročinné účely. Alan dodává: "Vždy se snažíme vymyslet nějakou akci, která by členy klubu navnadila pro potápění po zimní pauze. Ovšem největším impulsem je vyhlídka na překonání rekordu." Na Extremeironing.com se můžete přesvědčit, že Australané opravdu pokořili šest týdnů starý rekord 16-ti členné skupiny žehlících z Nového Zélandu.
Žehlení pod vodou bylo "vynalezeno" mužem z Německa, vystupujícím pod uměleckým jménem Iron Lung. Ten se odebral do vod Středozemního moře se svojí žehličkou i žehlícím prknem v roce 2001.



Žádné komentáře:

Okomentovat