sobota 8. října 2011

Život je hra se slovy

Téma: Vesmír je dost nekonečný
Fandom: Originál

Kdysi někde četla, že absolutní moc nad vesmírem mají jen dvě bytosti - Bůh a spisovatel. Rozhodují, kdo se kdy narodí, jaký prožije život a jak zemře. Bohem se stát nemohla. Proto si vybrala kariéru spisovatelky.
Celý život vymýšlela spletité příběhy a posouvala svoje postavy sem a tam po šachovnici života. Nikdy si neuvědomila, že zapomněla sama žít. Zůstala celou dobu na startovním poli a nevyužila možností, které jí reálný svět nabízel.
Vesmír byl tak nekonečný, jak si přála. Mohla do něj bez obav umístit všechny svoje imaginární světy a skrýt se v nich před bolestí a zklamáním z vlastního života.

A/N: Drabble vytvořené v rámci DMD na www.sosaci.net

2 komentáře:

  1. letos v tom jedu s tebou a musím říct, že se zatím docela bavím, až na to, že jsem nestihla jedno téma :D

    OdpovědětVymazat
  2. Přesto reálný svět tu stále je a je i pro tebe... Imaginární světy mají zase tu výhodu, že nemusíš shánět cestovky, platit, strávit několik hodin cestováním a pak se léčit s bolavými zády a bolavým zadkem. V imaginárních světech jsi za vteřinu a je přesně takový, jaký chceš... nebo takový, jaký si představíš z popisu knih. Ale pořád, pořád je tu svět reálný, svět skutečný. V mém skutečném světě stojí před našimi okny čtyři policajti v ostře zelených blůzách a chytají lajdácké řidiče... pro ně je svět reality prudce služební a pracovní. :-) Můj reálný svět je teď u počítače, za chvíli u kafe a večer jdu na dvě hoďky do práce, bo mi odpadli dva klienti...

    OdpovědětVymazat