středa 6. února 2013

Přírůstek do rodiny

Ráda bych vám představila nového člena naší rodiny.
Je to holka.
Váží 244 g.
Jméno zatím nemá.
Je na jedno oko slepá.
Proto jsem v pokušení říkat jí Esmeralda (ale to bych jí asi nemohla udělat, vzhledem k tomu, že jsem neviděla ani jeden díl tohohle nejspíš opravdu hodně kvalitního seriálu...).
Je to zjevně docela bojovnice. Takhle malí ježci se totiž v přírodě února zpravidla nedožijí. A už vůbec ne ti nějakým způsobem znevýhodnění...

6 komentářů:

  1. Ta je nádherná!
    Musela si chudák asi docela zkusit, ale je silná, že zimu až doteď přečkala. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ježče (mládě od ježka, zavedl jsem i mamůtě, jen se to zatím příliš neujalo... Šiřte, lidé, šiřte!) je samozřejmě hezké, to snad ani není třeba psát, ale neoprávněná kritika Esmeraldy je nepřípustná! Jako malé kolemjdouče jsem pravidelně sledoval její osudy, trnul jsem hrůzou, když José Armando po pádu z koně přišel o zrak, byl jsem dojat scénami u vodopádu, rozčiloval se nad intrikami záporných postav a soucítil s každým, kdo ztratil paměť.
    Díval jsem se ještě na Divokého anděla (Ivo se svými vlasy do ohonu zviklal jistě nejednoho heterosexuála!) a na Divoký měsíc, což byly seriály taktéž vysoce poutavé, plné nečekaných zvratů, ale kvalit Esmeraldy ani zdaleka nedosahovaly. Esmeralda totiž byla první!

    OdpovědětVymazat
  3. Já skloňuji raději ježčátko podle vzoru kuřátko než ježče podle vzoru kuře.
    Kritice Vašeho oblíbeného seriálu se pro příště raději vyhnu - abyste zase nešel plakat do lesa. Nechtěla bych mít na svědomí nějakou další pohromu.
    Ovšem co se týče zviklaných heterosexuálů, pouštíte se možná na trochu tenčí led. Nevím, čím to je, ale všechny knihy, co poslední dobou čtu, mají - ať už vyloženě explicitní nebo jen skrytý - slashový potenciál. Nečetl jste náhodou povídku Nešťastně zamilovaná genetička z knížky Filologův sen? Ačkoliv mi tam něco přijde poněkud nereálné až naivní, alespoň z části je to pravdivé.

    OdpovědětVymazat
  4. Nečetl, ale z toho, co jsem se dozvěděl v recenzi, soudím, že se to občas stát musí. Vždyť i mně se nedávno zviklal kamarád, takže to mám z první ruky. Ostatně, to bude to Vaše celosvětové oteplování, ne?
    Jestli Vy to v těch knížkách jen nehledáte tak usilovně, až to najdete. Já mám taky skoro vždycky dojem, že knížka, kterou čtu, nějak koresponduje s mojí aktuální situací.

    OdpovědětVymazat
  5. Ne, nehledám. Ono mě to nějakým záhadným způsobem hledá samo. (Už nějakou dobu se pídím po způsobu, jak k tomu dochází, ale zatím se mi to ještě zjistit nepodařilo.)
    Podívejte třeba tady - k jakému tématu se za chvilku dostane diskuse, která započala krásným malým jažčátkem, co s tím nemá pranic společného...

    OdpovědětVymazat
  6. Coby téměř nestranný pozorovatel "diskuse", která se tu seběhla, mám potřebu podotknout, že tento směr jí byl dodán pouze chycením se jedné docela nevinné zmínky, která nás, jedince stižené speciálním zaostřovačem v oku, doslova omonoklovala. I přesto se však domnívám, že je pravda, že globální oteplování poslední dobou nezadržitelně ovládá část populace a šíří se jako nákaza. Občas to ve mně probouzí chuť vyletět do povětří jako miska křupek posypaných kyslíkem a zapálených růžovým zapalovačem patřícím jedinému kuřákovi v sále plném valentýnských párečků, jednoho česky mluvícího Brita a tří básníků.
    Nicméně většinou se jenom blbě culím.
    Ze seriálu Esmeralda si pamatuji jen jednu scénu, ve které se nebohá slepkyně málem utopí v bazénu. I tak mám traumata.
    Mimochodem, Eliade, bezva ježče. Víš, že. Ježek je oficiální fanouškovská přezdívka Martina Freemana, který hraje v Sherlockovi BBC  Watsona? Vypadá tak totiž - a taky jako ježek funí :)

    OdpovědětVymazat